ASSALAMUALAIKUM... SELAMAT DATANG KE BLOG MALYAAKOB. ..
SALAM PERKENALAN.

Monday, November 10, 2014

Kerja dari Rumah.. Income Lumayan!!!

Fuhhh!!!!
Alhamdulillah. Akhirnya berjaya menemui jalan keluar.
Itu la gara-gara nak cantikkan saya punya blog, sekali tak jumpa cari kat mana nak tulis untuk posting.
Hahaha... wat malu je. Itu la orang kata nak buat ape-ape pun mesti kena ada ilmu....
Hari tu try jugak guna Windows Live Writer, tapi katanya saya lupa password.
Sebab selalu sangat mintak komputer ni ingatkan password untuk saya.

Pasni boleh la post untuk Tunetalk Tone Excel WOW lagi...

Malam ni saya tak nak cerita panjang. Just nak share je dengan anda. Cuba anda tanya orang-orang yang jual topup, berapa untung runcit setiap RM10 mereka jual?
Dapat tak untung macam saya dapat ni? Orang topup RM10, saya dapat RM1.10. Banyak tu!!!!


Sangat seronok dengan tunetalk tone Excel WOW. Memg WOWWW!!!!

Ada tak kat sini nak tau lebih pasal tunetalk ni? Boleh hubungi hubungi saya 019-8727194 (whatsapp, wechat, telegram, msg)
atau kalau anda ada kelapangan sila jenguk ke http://tunetalk.ws/428044.php.


Saturday, October 18, 2014

Komisen Tunetalk Tone Excel

Assalamualaikum dan selamat malam semua.
Sebelum ni saya dah terangkan faedah2 Tunetalk Tone Excel ni secara ringkas,
Di sini saya nak ceritakan tentang jenis bonus atau komisen yang diberikan  oleh Tone Excel kepada pelanggannya.
Saya yakin tiada telco yang berkongsi keuntungan mereke kepada pelanggan mereka.

Konsepnya amat mudah.

  • Bila anda kenalkan orang baru, anda dibayar
  • Bila orang itu topup, anda dibayar.
  • Bila mereka ajak orang lain dan orang itu topup, anda dibayar.




Terdapat 3 bonus utama yang di berikan oleh Tone Excel kepada penggunanya..

Bonus yang pertama:

Bonus fast track.
Setiap orang yang anda rujuk, anda akan dapat bonus RM20.

Rujukan untuk level 1 adalah infiniti

1 orang     = RM 20
10 orang   = RM200
100 orang = RM2000

Bonus fast track bagi tajaan bertarikh 1hb-15 hb (A), bonus akan dibayar pada 31hb bulan tersebut.
Bonus fast track bagi tajaan bertarikh 15hb-31 hb (B), bonus akan dibayar pada 11hb bulan berikutnya.

Bonus kedua:

Bonus topup

Bonus topup (1hb-31hb)  akan di bayar pada 21 hb bulan berikutnya.
Saya ringkaskan bonus seperti dibawah mengikut situasi.


Situasi 1:
Jika kita sendiri topup bawah RM20 sebulan, 
Komisen yang kita akan perolehi dari level 1,2 dan 3 adalah 0 (kosong).

Situasi 2:
Jika kita sendiri topup antara RM20-RM59 sebulan 
Komisen yang akan kita dapat pada bulan itu
Level 1 adalah 6%
Level 2 adalah 3%
Level 3 adalah 11%

Situasi 3:
Jika kita topup sendiri RM60 dan ke atas
Komisen yang akan kita perolehi
Level 1 adalah 10%
Level 2 adalah 3%
Level 3 adalah 13%.



Contoh pengiraan komisen topup untuk situasi 2 dan 3
Boleh dikatakan bahawa komisen topup setiap satu kali tajaan topup adalah lebih tinggi berbanding untuk orang menjual kredit di kedai-kedai.
AMAT BERBALOI!!!

Bonus fast track & bonus topup


Bonus ketiga

Bonus Tahun Baru

Bonus tahun baru akan dibayar pada 21 hb Januari tahun berikutnya.
Macam mana nak tau berapa bonus tahunan kita dapat?

Ok. Pengiraan seperti berikut;

Jumlah tajaan (sebulan)
Bonus
1 orang
5%
2/3/4 orang
10 %
5/6/7/8/9 orang
15 %
Lebih 10 orang
20 %

Contoh pengiraan:
Bonus topup anda                                            RM3000
Tajaan 5 orang X RM20                                  RM100
Bonus tahunan 10%XRM3000                        RM300

Bonus ini akan dikumpul dan akan di bayar pada 21hb Januari tahun berikutnya.


Tanya diri anda sendiri, sudah berapa tahun anda menggunakan telefon bimbat? Sudah berapa banyak jumlah wang yang anda keluarkan untuk membeli topup atau membayar bil telefon bimbit anda?
Pernahkan anda mendapat sebarang keistimawaan atau mendapat sebarang keuntungan dari pelaburan anda?

Jika anda masih sayang akan telco anda sekarang yang tidak akan memberi ape2 (saya kira) faedah seperti saya dan kawan2 yang lain dapat, Ubahlah sekarang, sampai bila nak guna istilah tunggu dan lihat? Sehingga anda da tertinggal jauh dibelakang?

Saya ulangi UBAHLAH sekarang!!!
Tak perlu tukar telefon bimbit anda,
Tak perlu tukar no telefon anda,
Tak perlu berhenti dari kerja anda sekarang,
Tanya TUKAR SIMKAD sahaja,

Jadilah pengguna bijak. Bertukarlah sekarang.

Hubungi saya segera,
Mal Yaakob
019-8727194
http://tunetalk.ws/428044.php




Friday, October 17, 2014

Topup Tunetalk

Kawan-kawan selalu tanya kat mana ye nak beli topup tunetalk ni?
Susah ke senang nak cari topup tunetalk ni?

Anda boleh topup di mana-mana kedai topup berdekatan anda seperti topup telco lain atau ke tempat2 seperti dibawah dan mintak "topup Tunetalk".




Topup juga boleh dibeli melalui ATM dan E-Banking topup seperti CIMB Clicks dan Maybank2u .

Hanya topup seperti anda topup

Kerja Sambilan dengan telefon bimbit.

Dah lama tak update blog ni. Sedikit sibuk dengan kerja-kerja pejabat.
Tapi dalam masa yang sama sibuk dengan kerja sambilan.

Anda seorang pengguan telefon bimbit?
Sudah berapa lama anda menggunakan telefon bimbit?
Berapa ada topup atau bil telefon bimbit anda sebulan?


Jadi di sini, saya ingin memberi offer yang sangat bagus untuk anda diluar sana yang ingin mencari duit samada secara sambilan atau secara sepenuh masa hanya dengan telefon bimbit anda.
Saya jamin, kerja ini sangat mudah dan tidak langsung mengganggu kerja harian anda. Disanping anda sendiri dapat berjimat, anda jugak dapat menjana pendapatan lumayan.

Feadah-faedah simkad ini anda boleh baca dalam post saya sebelum ini.

Boleh jugak baca dalam post saya yang sebelum ini.

Dengan Tunetalk Tone Excel, bisnes yang mudah, tidak perlu simpan stok, tiada istilah out of date, tiada istilah basi. Tidak perlu jual topup.



Ramai yang cakap susah la nak buat kerja ni..
Hanya orang yang berfikiran singkat cuba mencari pelbagai alasan.
Tidak perlu telefon canggih pun untuk menjalankan bisnes ni, cuba anda lihat kira kanan depan dan belakang anda.. Adakah mereka juga pengguna telefon bimbit? Mereka boleh menjadi prospek anda. Amat senang dan mudah.

Jika anda seorang yang pemalu untuk berjumpa orang, anda boleh menggunakan cara "online".

Jika berminat boleh hubungi saya.
Mal Yaakob
019872794
http://tunetalk.ws/428044.php



Thursday, September 11, 2014

Menjana Pendapatan Sampingan


Atau anda sedang tercari - cari bagaimana cara untuk mendapatkan duit tambahan dengan mudah?
Hanya dengan menggunakan telefon bimbit anda sahaja.  Macam mana caranya???
Jom sertai kami di "PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOW" 

Apa itu PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOW???


Ini bukan bisnes MLM, ini REFERRAL PROGRAM, bisnes simkad. Buat kerja hanya sekali tetapi untungnya berkali-kali selagi mereka topup. Mereka tak topup dengan kita tetapi mereka topup di kedai-kedai topup biasa.

Bagaimana untuk sertai???

Mudah dan murah. Hanya perlukan RM90 untuk pendaftaran sekali seumur hidup.
Selepas itu hanya topup seperti biasa.

Apa anda akan dapat???
1.  Anda akan diberi satu simkad Tone Excel percuma.  Boleh kekalkan no hp lama.  Anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah.


2. Di dalam simkad telah tersedia topup RM 30.

Sebagai pengguna bijak anda akan mengecapi faedah-faedah lain yang tidak ada pada simkad anda sekarang.

3. Dapat personal accident insurance.
4. Dapat mata ganjaran tiap kali topup. Boleh tukar dengan tiket air asia, smartphone.


5. Dapat diskaun untuk hotel Tune.
6. Dapat masuk macam-macam cabutan bertuah.
7. Dapat masuk pertandingan.

8. Boleh BUAT DUIT $$$$
 

Buat masa ni, sampai situ dulu. Saya harap anda boleh baca dan fahami. Boleh hubungi saya di 019-8727194 untuk keterangan lanjut.
http://tunetalk.ws/428044.php

Friday, July 4, 2014

Kerongsang dan butang baju melayu terkini

Assalamualaikum semua...

Hari ni hari ke-7 Ramadan. Maknanya dalam lagi 22 atau 23 hari lg Syawal akan menjelma.  Mesti ramai yang sibuk buat persiapan raya kan..  Dengan baju baru,  tudung baru.  Kalau lelaki songkok baru.

Kalu kita gurls ni mesti la dgn tudung baru.  Sekarang ni macam2 jenis tudung dan shawl. Tudung siap pun mcm2 da skrg ni,  siap sarung je.

Kalau da ade tudung tu mesti la ade aksesori dia kan.  Ermm kat sini sy nk share la sikit contoh2 kerongsang untuk tudung dan selendang.  Kalau ada yang berminat boleh la ke fb sy www.facebook.com/malyaakob.

Kerongsang bertahtakan mutiara asli (air tawar)
dan batu swarovski.  Batu ni berkilat dan cantik.


Bagi kaum lelaki,  sy terpikat akan butang baju Melayu.  Dengan permata yg sesuai untuk semua warna baju. 



Cantik tak?  Boleh la dapatkan untuk orang tersayang. Dapatkan koleksi peribadi anda secepat mgkin.  Layari www.facebook.com/malyaakob. 

Cantik dan menawan dihari raya. 

Saturday, June 21, 2014

Part Time Job

Semakin hari harga barang semakin naik.  Petrol,  tol,  barang dapur.  Itu belum sebut pasal harga kete,  harga rumah.  Tapi gaji kena tunggu setahun baru dpt naik,  itu pun 50 ringgit,  seratus.  Kadang2 terfikir untuk cari kerja yang lebih tinggi.  Tp bukan senang nak dapat kerja sekarang.   Dengan graduan setiap tahun beribu-ribu.  Tambah lagi sekarang umur bersara pun da ditambah dari 55 ke 60 tahun.
Lagi seminggu Ramadhan akan tiba.  Masa ni la nk cari duit raya untuk ibu ayah,  anak buah,  anak². Belum lagi biskut raya.  Raya ni la nk langsir baru,  sofa baru. Bayangkab kalau pendapatan keluarga x mencukupi.
Jadi cmne caranya kita nk membantu menambahkan pendapatan,  samada untuk membantu family atau meningkatkan taraf kehidupan diri sendiri.  Ye la,  kalau perempuan ni mesti nk beli make up,  nak accessories itu la ini la.  Nak jgk jln2 mkn angin kat negara orang.
Kami di GLAM ade caranya. Dengan berbekalkan  modal yang flexible,  even student pun mampu.

Tak perlukan pengalaman,  mentor2 yang telah berjaya akan sentiasa membimbing dan berkongsi ilmu dengan anda.  Hanya dalam 10 bulan anda mampu untuk memperolehi pendapatan sehingga 6 angka.
Ape tunggu lagi,  cepat2 hubungi sy. Bagi yang berminat boleh la hubungi sy difacebook www.facebook.com/malyaakob atau email ke malyaakob@hotmail.com. Sy akan bgtau detail.