ASSALAMUALAIKUM... SELAMAT DATANG KE BLOG MALYAAKOB. ..
SALAM PERKENALAN.

Thursday, September 11, 2014

Menjana Pendapatan Sampingan


Atau anda sedang tercari - cari bagaimana cara untuk mendapatkan duit tambahan dengan mudah?

Hanya dengan menggunakan telefon bimbit anda sahaja.  Macam mana caranya???

Jom sertai kami di "PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOW" 

Apa itu PROGRAM RUJUKAN KOMUNITI WOW???

Ini bukan bisnes MLM, ini REFERRAL PROGRAM, bisnes simkad. Buat kerja hanya sekali tetapi untungnya berkali-kali selagi mereka topup. Mereka tak topup dengan kita tetapi mereka topup di kedai-kedai topup biasa.

Bagaimana untuk sertai???

Mudah dan murah. Hanya perlukan RM90 untuk pendaftaran sekali seumur hidup.
Selepas itu hanya topup seperti biasa.

Apa anda akan dapat???

1.  Anda akan diberi satu simkad Tone Excel percuma.  Boleh kekalkan no hp lama.  Anda berpeluang memenangi hadiah cabutan bertuah.


2. Di dalam simkad telah tersedia topup RM 30.

Sebagai pengguna bijak anda akan mengecapi faedah-faedah lain yang tidak ada pada simkad anda sekarang.

3. Dapat personal accident insurance.
4. Dapat mata ganjaran tiap kali topup. Boleh tukar dengan tiet air asia, smartphone.
5. Dapat diskaun untuk hotel Tune.
6. Dapat masuk macam-macam cabutan bertuah.
7. Dapat masuk pertandingan.
8. Boleh BUAT DUIT $$

Buat masa ni, sampai situ dulu. Saya harap anda boleh baca dan fahami. Boleh hubungi saya di 019-8727194 untuk keterangan lanjut.

http://tunetalk.ws/428044.php

Friday, July 4, 2014

Kerongsang dan butang baju melayu terkini

Assalamualaikum semua...

Hari ni hari ke-7 Ramadan. Maknanya dalam lagi 22 atau 23 hari lg Syawal akan menjelma.  Mesti ramai yang sibuk buat persiapan raya kan..  Dengan baju baru,  tudung baru.  Kalau lelaki songkok baru.

Kalu kita gurls ni mesti la dgn tudung baru.  Sekarang ni macam2 jenis tudung dan shawl. Tudung siap pun mcm2 da skrg ni,  siap sarung je.

Kalau da ade tudung tu mesti la ade aksesori dia kan.  Ermm kat sini sy nk share la sikit contoh2 kerongsang untuk tudung dan selendang.  Kalau ada yang berminat boleh la ke fb sy www.facebook.com/malyaakob.

Kerongsang bertahtakan mutiara asli (air tawar)
dan batu swarovski.  Batu ni berkilat dan cantik.


Bagi kaum lelaki,  sy terpikat akan butang baju Melayu.  Dengan permata yg sesuai untuk semua warna baju. 



Cantik tak?  Boleh la dapatkan untuk orang tersayang. Dapatkan koleksi peribadi anda secepat mgkin.  Layari www.facebook.com/malyaakob. 

Cantik dan menawan dihari raya. 

Saturday, June 21, 2014

Part Time Job

Semakin hari harga barang semakin naik.  Petrol,  tol,  barang dapur.  Itu belum sebut pasal harga kete,  harga rumah.  Tapi gaji kena tunggu setahun baru dpt naik,  itu pun 50 ringgit,  seratus.  Kadang2 terfikir untuk cari kerja yang lebih tinggi.  Tp bukan senang nak dapat kerja sekarang.   Dengan graduan setiap tahun beribu-ribu.  Tambah lagi sekarang umur bersara pun da ditambah dari 55 ke 60 tahun.
Lagi seminggu Ramadhan akan tiba.  Masa ni la nk cari duit raya untuk ibu ayah,  anak buah,  anak². Belum lagi biskut raya.  Raya ni la nk langsir baru,  sofa baru. Bayangkab kalau pendapatan keluarga x mencukupi.
Jadi cmne caranya kita nk membantu menambahkan pendapatan,  samada untuk membantu family atau meningkatkan taraf kehidupan diri sendiri.  Ye la,  kalau perempuan ni mesti nk beli make up,  nak accessories itu la ini la.  Nak jgk jln2 mkn angin kat negara orang.
Kami di GLAM ade caranya. Dengan berbekalkan  modal yang flexible,  even student pun mampu.

Tak perlukan pengalaman,  mentor2 yang telah berjaya akan sentiasa membimbing dan berkongsi ilmu dengan anda.  Hanya dalam 10 bulan anda mampu untuk memperolehi pendapatan sehingga 6 angka.
Ape tunggu lagi,  cepat2 hubungi sy. Bagi yang berminat boleh la hubungi sy difacebook www.facebook.com/malyaakob atau email ke malyaakob@hotmail.com. Sy akan bgtau detail.

Saturday, May 17, 2014

Marine essence beauty bar

Marine Essennce Beauty bar dirumus khas dengan gliserin,  garam buluh dan pheno-sfe untuk menyihatkan kulit. Menjadikan kulit anda lebih lembut,  sihat dan sentiasa berseri.  Sesuai digunakan untuk semua jenis kulit.
Rumusan khas Anti-Oksidan dan Minyak Asli.
- garam buluh.
- Pheno-SFE
- Ekstrak liquorice
- Minyak tea tree
- Vitamin E
- Aloe vera.
Bagi yang mengalami masalah kulit seperti kulit sensitif, badan berjerawat, ezema, badan berbau boleh la mencuba. Insyaallah dpt merawat penyakit anda.
Ramai telah mencuba dan feedback yang diberikan adalah positive. Bagi yg berminat boleh hubungi saya.


Antara testimonial-testimonial dari TDC.



Assalamualaikum

Tuesday, March 4, 2014

Madu Tualang

Anda mengalami masalah berikut??

  • Masalah kandungan gula dalam darah.
  • Masalah sukar tidur malam.
  • Berat badan berlebihan.
Mungkin and boleh mencuba untuk mengamalkan makan madu asli. Kerana madu ini banyak khasiatnya malah Allah s.w.t sendiri telah berfirman...


"Dari perut lebah itu keluar minuman (madu) yang bermacam-macam warnanya, di dalamnya terdapat obat yang menyembuhkan bagi manusia......" al-Nahlu : 69.


Golden Tualang



Produk Muslim, Suci dan Halal.

Tanpa bahan pengawet dan tanpa campuran gula. 100% madu lebah liar asli.


Khasiat Golden Tualang ( 100% pure honey)

  1. Meningkatkan tahap sistem imunisasi tubuh.
  2. Meningkatkan tahap tenaga (Zahir dan Batin)
  3. Melancarkan pelbagai penyakit seperti luka, melecur, sakit tekan dan batuk.
  4. Mengatasi masalah sukar tidur pada waktu malam.
  5. Melancarkan perjalanan darah.
  6. Mencegah pelbagai jenis ketumbuhan dan kanser, terumatam kanser payudara.
  7. Mengurangkan kandungan gula dalam darah ( kencing  manis)
  8. Mengurangkan berat badan dan mencegah kegemukan.

Madu Golden Tualang dibotolkan ke dalam 3 size yang berlainan iaitu;

       130ml  - RM28
       250ml  - RM55
       500ml  - RM98.

Bagi yang berminta untuk mencuba atau dengan lebih detail  leh PM kat facebook atau mesej 019-8727194 (mal) atau 019-3687647 (Zul).

Sunday, March 10, 2013

Pencerobohan Lahad Datu

Terkejut, itu perasaan yang dapat aku katakan bila tiba-tiba aku tertengok berita 2 orang komandor meninggal semasa menjalankan operasi pencerobohan di Lahad Datu. Pada mulanya aku tidak begitu berminat, ingatkan hal biasa aje. Sebab asyik dengar keadaan terkawal, keadaan terkawal sehingga la terjadinya 2 kematian anggota VAT. Innalillahiwaiinilahiraaji'un. Semoga mereka dikurniakan mati syahid dan di tempatkan di kalangan orang-orang soleh. Keesokan paginya kedengaran lagi 6 kematian. Wah, ini da kes teruk nih.

Tapi, dalam keadaan kecoh macam tu, boleh lagi PM kita tu pergi perogram janji ditepati. Tu yang aku ingat kes ni x serius. Lepas tu, aku dengar aku aku pun da kena standby, kwnnya sudah dihantar ke Lahad Datu. Ya Allah, Kau selamatkanlah mereka di sana Ya Allah.

Masih segar terbayang di ingatan kawasan Lahad Datu walau peristiwa itu sudah 4 tahun berlalu. Bagai dalam mimpi, tempat yang pernah aku jejakkan kaki kini dalam keadaan yang merunsingkan. Semoga, penduduk dan mereka yang bertugas disana di bawah pengawasan Allah s.w.t.

Bimbang jugak, kerana adik aku pun ada dalam ATM.